04.01.2019

Markkinointi­toimiston vastuullisuus­raportti 2018

Antti
Jokela

Antti on toinen Parceron perustajista ja sparraa laajasti eri yritysten markkinointijohtoa. Hänen intohimojaan ovat strategia, organisaatiokulttuuri ja johtaminen.

Miten markkinointitoimisto huomioi eettisen ja ekologisen vastuunsa?

Muotoilimme keväällä 2018 yrityksemme vision osallistaen työhön jokaista parceroa. Visiomme 2030 mukaan huomioimme kaikissa valinnoissamme eettisen ja ekologisen vastuumme. Matka on pitkä, mutta pieniä askelia täytyy ottaa koko ajan. Tässä lyhyt raportti siitä mitä teimme vuoden 2018 aikana. Hiilijalanjäljestä suurin osa koostuu syömästämme ruuasta, energiatuotannosta ja matkustamisesta.

Kompensoimme kaikki lentomme

Päätimme kompensoida kaikki lentomme myclimate.org -sivuston kautta. Eli rahallamme istutetaan hiilinieluja luovia puita Nicaraguaan. Luonnollisesti pyrimme kulkemaan kaikki matkat aina julkisella liikenteellä, mikäli mahdollista.

Tarjoilujen kehittäminen Parcero Dayssa

Päätimme kehittää kuukausittaisen Parcero Dayn aamiaisbuffetin tarjoiluja kohti vähemmän kuormittavaa suuntaa. Ele on toki vaikutuksiltaan lähinnä symbolinen pienestä volyymistä johtuen, mutta muistuttaa meitä siitä, mitkä ruokavalinnat kuormittavat ja mitkä säästävät ilmastoa.

Kierrättäminen

Olemme ottaneet toimistollamme käyttöön kierrätysastiat. Muovit, kartongit, paperit, metallit, lasit ja kierrätyspullot heitetään kaikki omiin säiliöihinsä. Tämä oli jo taloyhtiölle iso askel. Tulevaisuuden tavoiteemme on saada kierrätysaste entistä paremmaksi. Pyrimme myös minimoimaan ruokahävikin. 

Etäpalaverien lisääminen asiakkaidemme kanssa

Suurin osa Parceron asiantuntijoista istuu Turussa ja iso osa asiakkaista sekä osa Parceron tiimiä taas Helsingissä.  Haluamme rakentaa jakautumisestamme kahden kaupungin välille vahvuuden. Olemme parantaneet vuoden 2018 aikana etäpalaverikäytäntöjämme ja pitäneet myös monta asiakastapaamista etänä, joka säästää paitsi luontoa, myös aikaa. Näin ehdimme palvella asiakkaitamme paremmin! Emme toki väheksy arvokkaiden live-kohtaamisten tärkeyttä, mutta pyrimme miettimään tarkasti milloin ne voisi korvata etäpalaverilla.

Parceron Kulttuuri