04.10.2021

Paluumuuttaja Robert Lindell kotiutui Parcerolle kansainvälisestä toimistosta

Parcero

Parceron pöydän ääressä istuu jälleen uusi vanha kasvo, sillä Robert Lindell teki paluun riveihimme kansainvälisestä Jung von Matt -markkinointitoimistosta.

– Aloitin vuonna 2014 Parceron sisältöstrategina ja luovana suunnittelijana, josta roolini kasvoi yhdeksi omistajista ja luovaksi johtajaksi. Jung von Matt -toimiston listoille pääsin vuonna 2019 muuttaessani Suomesta Saksaan, Robert kertaa tarinaansa.

Markkinointi- ja mainosalalta Robertilla on kokemusta jo kymmenen vuotta, joiden aikana hän on tehnyt muun muassa globaaleita 360-mainoskampanjoita esimerkiksi BMW:lle ja Huaweille. Parcerolla Robert jatkaa uraansa nyt Art Directorin tittelillä.

Etätyö loi mahdollisuudet palata Parcerolle

Parcerolla on jo pitkään ollut varsin tavallista, että osa työntekijöistä tekee töitä myös etänä. Koronan pyyhkäistessä yli maailman etätyöstä tuli kuitenkin normi, joka loi mahdollisuudet myös Robertin paluulle.

– Olen aina halunnut asua auringon alla ja veden äärellä. Palasin Parcerolle töihin ihmisten ja kulttuurin vuoksi mutta myös siksi, että voin työskennellä miten ja missä haluan. Nykyään osoitteeni onkin Kroatiassa, Robert naurahtaa.

Parceron itseohjautuvassa organisaatiossa panostetaan vapauteen, jonka siivellä työntekijät voivat tasapainottaa työt muun elämän ehdoilla. Robertille tämä olikin yksi merkittävä seikka, joka veti hänet takaisin vanhaan tuttuun työpaikkaan.

– Olen vähän työnarkomaani, mutta nyt olen halunnut löytää balanssin työn ja muun elämän välille. Parcerolla yhdistyykin hienosti vapaus ja vastuu, hän lisää.

Robertin mukaan Parcerolla on myös valtava potentiaali ja paljon uusia, kiinnostavia ihmisiä. Samaan säveleen yhtyvät yrityksen perustajat Antti Jokela ja Heikki Kyllönen:

– Parceron potentiaali on sen kulttuurissa, ja meistä on aina mahtavaa saada paluumuuttaja takaisin – myös näin etänä, eri maissa. Meille vanhan työntekijän paluu kertoo, että olemme tehneet jotain oikein. Olemme super onnellisia siitä, että Robert on nyt palannut kotiin.

Yhteistä uusioperheen arkea on nyt takana jo useampi kuukausi, eivätkä Robertin paluusta ole riemuinneet vain Parceron perustajat. Sen sijaan koko työyhteisömme on ollut onnesta soikeana vastaanottamassa häntä takaisin juurilleen.

Kiinnostaisiko työskennellä Robertin kanssa?