Cloetta

Tupla Stash

Asiakas

Cloetta

Palvelut

Konsepti- ja kampanjasuunnittelu
Sisällöntuotanto
Community Management

Kanavat

Sosiaalinen media
Youtube

Tupla Stash johti Z-sukupolven seikkailuun ja sitoutti kuluttajan brändiin

Suklaapatukoiden markkinajohtaja Tupla antoi meille jo vuonna 2018 tehtäväksi suunnitella konseptin, joka vapauttaisi jokaisen patukkafanin sisäisen seikkailijan. Kiteytimme Tuplan seikkailumielen lopulta rakastettuun Tupla Stash -konseptiin, jonka tavoite oli maksimoida asiakkaamme Instagram-tilin tavoittavuus ja sitouttavuus.
 
Rakensimme Tupla Stashin luovan idean alusta alkaen tiiviisti @tuplapatukka ympärille – vain tätä kanavaa seuraamalla oli mahdollista löytää piilotetut aarteet ympäri Suomen.

MITEN TUPLA STASH TOIMII?

Konseptin idea on yksinkertainen: kätkemme Tupla Stasheja ympäri Suomen ja julkaisemme niistä vihjevideot tarkoilla koordinaateilla orgaanisesti Instagram Storiesissa. Ensimmäisenä oikeaan paikkaan navigoinut seuraaja voittaa upeita palkintoja ja kasoittain Tuplaa.
 
Tässä kampanjassa Community Managerin rooli on korvaamaton, sillä hän julkaisee vihjeet sekä seuraa ja päivittää tilannetta reaaliaikaisesti Tuplan Instagram-tilillä. Yhteisömanageri on siis aina valmiina vastaamaan, jos seuraaja kohtaa esteen tai haluaa vain fiilistellä kisaa.

2018 – seikkailullinen Tupla Stash -konsepti syntyy hitiksi

Tupla Stash -konsepti syntyi vuonna 2018, jolloin tavoite oli Instagram-tilin kasvattaminen ja erityisesti nuoren kohderyhmän saaminen liikkeelle myös ruudun ulkopuolella. Kolmen viikon kampanjalla @tuplapatukka-tili tavoitti yli 400 000 ihmistä ja seuraajamäärä kasvoi 23,8 %.
 
Kampanja oli myös orgaaninen hitti. Tuplan Instagram-feedin julkaisut saivat keskimäärin 11 000 näyttökertaa, kun aikaisemmilla sisällöillä luku oli noin 3000. Myös Instagram Stories -sisältöjen näyttökerrat kasvoivat huimasti eli 500 % vuoden aiempiin sisältöihin verrattuna.

2019 – Tupla Stash saa toivottua jatkoa tuotelanseerauksen aikana

Konseptin positiivisen vastaanoton jälkeen ei ollut suuri yllätys, että jatkoa toivoivat seuraajat ja asiakaskin. Puoli vuotta myöhemmin osallistava kampanjamme tavoitti 862 000 ihmistä eli 89 % kohderyhmästä. Viiden viikon aikana seuraajamäärä kasvoi 31 %, reaktioita klikkailtiin 39 000 ja yksityisviestejä vastaanotettiin yli 800 kappaletta.
 
Mainonnan tavoitteiden lisäksi tehtävämme oli lanseerata uutuustuote Tupla Double Layer Mint. Kampanja huipentuikin 12 tunnin Tupla Stash Huntiin, jonka aikana julkaisimme uusia vihjevideoita Tuplan Instagram-tilillä tasatunnein aamusta iltaan asti. Nopeimmat seikkailijat voittivat laatikoittain uutta Tupla-makua, jota yksikään kuluttaja ei ollut ennen maistanut.

2020 – Tupla Stash huipentuu virtuaaliseen Ultimate Hunt -kisaan

Vuonna 2020 otimme tavoitteeksi kattaa entistä suuremman osan Suomea ja mahdollistaa seikkailu kotipaikkakunnasta huolimatta. Neljän viikon kampanjan aikana kätkimme jälleen 30 Stashia ympäri Suomen, mutta tällä kertaa kätköstä löytyikin fyysisen palkinnon sijasta kampanjasivulle johdattava QR-koodi. Sivusto rekisteröi osallistujat leaderboardille, jonka nopeimmat voittivat Tuplaa ja muita upeita palkintoja.
 
Kampanja päättyi koko Suomen yhteiseen Ultimate Huntiin, johon pystyi osallistumaan paikkakunnasta riippumatta. Julkaisimme kampanjasivulla arvoituksia, joista muodostui lopulta yksi sana. Nopeiten arvoituksen ratkaissut voitti koko kampanjan pääpalkinnon.
 
Koronakevään inspiroimasta online-huntista huolimatta Tupla Stashin parasta antia on kuitenkin ollut vuodesta toiseen se, että sadoittain ihmisiä on aina jaksanut lähteä ulos seikkailulle. Jotkut saivat kisasta mustelmia ja muita pieniä taisteluvammoja, mutta niistäkin huolimatta kampanjan palaute on ollut aina positiivista.

Tavoitteletko parempia tuloksia?