Myllyn Paras

#SOMELEIPURIT

Asiakas

Myllyn Paras

Kanavat

Instagram
Facebook

Lähtökohdat

Eristäytyminen, etätyöt ja koulujen sulkeminen sai suomalaiset tarttumaan vispilään ja leipomaan itse kotona enemmän kuin vuosikymmeniin. Samaan aikaan Myllyn Parhaalla pohdittiin, miten brändi voisi rakentaa Instagramiin omaa, osallistavaa leivontayhteisöä reseptiikan ja rakastettujen tuotteiden ympärille.

LUOVA RATKAISU

Perinteisistä vaikuttajakampanjoista poiketen nostimme yhteisön kärkeen vuoden 2020 Piparinleivonnan Suomen Mestarit eli kaksi tavallista kotileipuria, jotka nimesimme Myllyn Parhaan Someleipureiksi. Samalla syntyi #Someleipurit-kampanja, joka innosti kotileipurit kautta maan testaamaan Someleipurien helposti lähestyttäviä reseptejä ja Myllyn Parhaan tuotteita sekä osallistumaan ajankohtaisiin leivontahaasteisiin.

TOTEUTUS

#Someleipurit-kampanjan toteutus pohjautui Someleipurien saamiin tehtäviin, joiden perusteella he loivat reseptejä kevään juhlien ja kesän satokauden ympärille. Vuoden 2020 Piparinleivonnan SM-kisasta ponnistaneet leipurit istuivat rooliin täydellisesti, sillä tavoitteena oli luoda autenttista ja helposti lähestyttävää reseptiikkaa, johon tavallinenkin kuluttaja uskaltaa tarttua.

Sosiaaliseen mediaan ja Myllyn Parhaan reseptipankkiin julkaistujen reseptien lisäksi toteutimme #Someleipurit-kampanjassa leivontahaasteita, joilla osallistimme myös kuluttajat osaksi sisällöntuotantoa ja yhteisön rakentamista.

Kampanja huipentui marraskuussa vuoden 2021 Piparinleivonnan SM-kisaan, jossa valittiin jälleen uudet Someleipurit tulevalle vuodelle. Kisan loppuun mennessä #Someleipurit-kampanja oli kasvattanut Myllyn Parhaan Instagram-yhteisöä 307 %.

TULOKSET

Vaikka käytössä ollut mediaraha oli pieni, #Someleipurit-kampanja tavoitti sosiaalisessa mediassa yhteensä 5 000 000 näyttöä, 850 tuhatta tavoitettua kuluttajaa, 57 000 sitoutumista ja 47 000 klikkiä Myllyn Parhaan reseptipankkiin.

Lisäksi kampanjan hashtagit #Someleipurit2021 ja #Someleipurit on tähän mennessä tägätty 1 187 kuvaan – ja lisää tägäyksiä satelee jatkuvasti lisää.