01.07.2021

Parcero voitti Bauer Median suunnittelu­kilpailun Ifolorille rakennetulla kampanjaidealla

Parcero

Kaupallisen radion markkinajohtaja Bauer Media järjesti jo toistamiseen suunnittelukilpailun mainostajille, mainostoimistoille sekä mediatoimistoille.

Tämän vuotisen kilpailun voitti Parceron copywriterin Antti Seväsen Ifolorille suunnittelema kampanja. Bauer Median fm-radiokanavilla, digitaalisen audion verkostossa sekä somekanavissa kuuluvassa ja näkyvässä kampanjassa herätetään henkiin kuuntelijoiden lähettämiä kuvia. Kuuntelijoiden kuvista syntyy audionovellisarja tunnettujen tarinankertojien käsittelyssä Bauer Median Podplay-palveluun. Audionovellisarjan kirjoittajina toimivat kirjailija-toimittaja Katja Ståhl, näyttelijä-käsikirjoittaja Minna Kivelä sekä Radio Cityn juontaja ja käsikirjoittaja Akseli Kuhalampi.

”Kun kuulin tästä kampanjasta olin innolla lähdössä mukaan! Tämä on todella kiinnostava kokonaisuus ja odotan innolla, että pääsemme tutustumaan kuuntelijoiden lähettämiin kuviin, inspiroitumaan niistä ja kirjoittamaan oman tarinani kuvien pohjalta”, kommentoi yksi kampanjan sisällöntuottajista Katja Ståhl. 

Tarinankerronnallisesti tämä tietysti antaa paljon mahdollisuuksia, mutta samalla myös rajoituksia etenkin siinä, miten tarinat siirtyvät mainontaan näin henkilökohtaisista asioista jotenkin niin, että lopputulos ei ole kliseinen. Tähän sitten mielestämme keksittiin ihan hyvä idea ja ennen kaikkea formaatti, jossa nämä ihmisten henkilökohtaiset muistot herätetään henkiin mielenkiintoisella tavalla.

Antti Sevänen

Lead Copywriter
Parcero

“Ifolorin kuvatuotteisiin liittyy lähtökohtaisesti aina aika vahvoja tunteita, koska niihin kuitenkin painetaan ihmisten elämän tärkeimpiä hetkiä. Tarinankerronnallisesti tämä tietysti antaa paljon mahdollisuuksia, mutta samalla myös rajoituksia etenkin siinä, miten tarinat siirtyvät mainontaan näin henkilökohtaisista asioista jotenkin niin, että lopputulos ei ole kliseinen. Tähän sitten mielestämme keksittiin ihan hyvä idea ja ennen kaikkea formaatti, jossa nämä ihmisten henkilökohtaiset muistot herätetään henkiin mielenkiintoisella tavalla – premissi kuitenkin on tuttu jo lukion kirjoitustunneilta, kun yhdestä kuvasta voi kuulla 20 erilaista tarinaa.”, luovan idean isä Antti Sevänen kommentoi.

“Kuvia otetaan nykyään todella paljon ja niistä vain muistorikkaimmat ja tunteita herättävimmät ikuistetaan valokuviksi tai kuvatuotteiksi. Yksi kuva voi tosiaankin kertoa monta tarinaa ja onkin aina mielenkiintoista kuulla miten joku toinen tulkitsee kuvan takana piilevän tarinan. Erityisen paljon me ifolorilaiset ilahduimme siitä, että voimme olla mukana jakamassa suomalaisten ihanimpia ja  hauskimpia muistoja uudella tavalla”, kertoo Ifolorin brändistä ja viestinnästä vastaava Sanna Laine.

Voittaja lunasti itselleen 50 000 euron arvosta media-aikaa Bauer Median kanavissa. Bauer Median Creative Studio toteuttaa idean yhdessä voittajan kanssa kesäkaudella 2021. ”Ehdotuksessa oli mietitty monipuolisesti audion hyödyntämistä sekä fm-taajuudella että digitaalisen audion jakelukanavissa. Asiakkaan vahvasti visuaalisuuteen perustuva palvelu oli tuotu luovasti ja luontevasti osaksi kuuntelijan audioympäristöä tarinankerronnan keinoin. Uskon, että tällä erottuvalla idealla ja monikanavaisella kohderyhmän tavoittamisella saadaan vaikuttavia tuloksia aikaan”, toteaa raadin puheenjohtaja Antti Pehkonen

Tämän vuotinen kilpailu oli kovatasoinen ja osoitti audion lukuisat hyödyntämismahdollisuudet asiakkaiden markkinointiviestintätavoitteita ratkaistaessa. ”Kilpailuun jätettyjen entryjen ideat osoittivat jälleen, kuinka lukuisin eri tavoin audiota voidaan hyödyntää markkinointiviestinnässä – huomioarvoisesti ja vaikuttavasti”, summaa Antti Pehkonen.

Kiinnostuitko?