03.02.2021

Valloita TikTok-mainonta ensimmäisten joukossa

Tiina
Raittinen

Parcero on yksi niistä harvoista ja valituista mainostoimistoista Suomessa, jotka ovat jo saaneet pääsyn TikTokin mainosalustalle. Asiakkaillemme tämä tarjoaa mahdollisuuden aloittaa mainonta TikTokissa helposti ja mutkitta. Parcerolta saat tarpeitasi varten tiimin asiantuntijoita, jotka auttavat liiketoimintaasi videoiden ideoinnissa ja tuotannossa sekä tietenkin maksetun mainonnan kampanjoiden ylläpidossa.

Jos et ole vielä itse tanssahdellut TikTokin maailmaan, lue kanavan mahdollisuuksista lisää tästä linkistä!

TIKTOK-MAINONTA PÄHKINÄNKUORESSA

TikTok on löytänyt tiensä viime vuosina myös suomalaisten puhelimiin. Miljoonan aktiivisen käyttäjän raja on jo rikottu, ja luku vain jatkaa kasvamistaan. TikTokissa tavoitatkin erityisesti nuoret kuluttajat. Toistaiseksi palvelussa ei ole vielä tunkua suomalaisista mainostajista, eli mainostajalle kanava tarjoaa tilaisuuden erottuvaan ja kustannustehokkaaseen mainontaan.

tiktok sovellus ja mainonta

TIKTOKIN MAINOSMUODOT JA HINTATASO

TikTok-mainontaa on nyt mahdollista toteuttaa huutokauppapohjaisesti – eli aivan niin kuin useissa muissakin sosiaalisen median kanavissa. Mainonnan aloittaminen ei vaadi profiilin perustamista TikTokiin, vaan toistaiseksi mainonta tapahtuu niin sanotusti dark-mainontana. Huutokauppapohjainen mainonta on myös nopea ja edullinen vaihtoehto saada sisällölle ja brändille näkyvyyttä kanavassa.

Muita mainosmuotoja on esimerkiksi yhden päivän kampanja, jossa TikTok takaa kiinteällä hinnalla tietyn mainosnäkyvyyden maksetun päivän ajaksi. Näin saat varatun näkyvyyden yhden päivän ajaksi ja mainos näkyy neljäntenä videona käyttäjän avattua sovelluksen.

Merkittävin syy ryhtyä tekemään TikTok-mainontaa mahdollisimman nopeasti on kanavan edullinen hintataso. Huutokauppapohjaisesti toimiva mainosjärjestelmä mahdollistaakin mainosten edulliset näyttö- ja klikkihinnat, kun kilpailu mainospaikoista on vielä maltillista. Parceron ylläpitämissä mainoskampanjoissa tuhannen mainosnäytön hinnat (CPM) ovat olleet vain murto-osan siitä, mitä mainosnäytöistä maksetaan muissa sosiaalisen median kanavissa. Aivan millä vain mainoksella ei TikTokiin kuitenkaan kannata sännätä, vaan onnistunut mainoskampanja vaatii tietenkin kanavaan sopivaa sisältöä. Kerromme tästä myöhemmin lisää – jos kuitenkin kaipaat lisää tietoa heti, pirauta tai laita rohkeasti mailia!

TikTok-Mainonnan kohdentaminen

TikTokissa on mahdollista kohdentaa mainontaa hyvin samanlaisilla tavoilla kuin muissakin somepalveluissa. Mahdollisia kohdennusvaihtoehtoja ovat muun muassa seuraavat:

  • Demografiset kohdennukset (ikä, sukupuoli)
  • Alue (kohdennus maatasolla; paikkakuntakohtainen kohdennus ei vielä mahdollista)
  • Kiinnostuksen kohteet

TikTokissa mainostajan tärkein avainsana on uskottavuus. Orgaanisten sisältöjen lailla myös maksetun sisällön tulee sulautua kanavaan eikä olla liian kiillotettua tai päälleliimatun oloista. TikTok oma harras toive mainostajalle kuuluukin näin: “Don’t make ads, make TikToks.” 

Avainsanana mainostajillekin on uskottavuus. Orgaanisten sisältöjen lailla maksetun sisällön tulee sulautua TikTokin maailmaan eikä olla liian kiillotettua tai päälleliimatun oloista.

Minkälainen sisältö puree TikTokissa?

Kuten todettu, menestys TikTokissa vaatii kanavaan sopivaa sisältöä. TikTok eroaa selkeästi muista suosituista somekanavista sen tietynlaisella rosoisuudella ja filtteröimättömän aidolla sisällöllä. TikTok on myös ennen kaikkea viihdyttävä ja yhteisöllinen palvelu, joka pyrkii aina osallistamaan käyttäjiään.

TikTokissa menestystä saavat erityisesti omaperäiset, erottuvat ja nopeatemposet sisällöt, jotka kuitenkin näyttävät tietyssä määrin melko kotikutoisilta. Videoiden tulee siis näyttää siltä, että ne on kuvattu tässä hetkessä, vaikka todellisuudessa näin ei olisikaan.

TikTokissa sisällön trendit muuttuvat nopeasti, joten niihin kannattaa tarttua heti ja luoda omaperäistä sisältöä. Meillä Parcerolla onkin jo kokemusta menestyksekkäästä sisällöstä TikTokissa – 2021 kevääseen mennessä jo pari ylläpitämäämme mainosta on päässyt Top Ads -listalle, johon TikTok kokoaa kanavan menestyneimmät mainokset.

Orgaanista vai maksettua sisältöä?

Kun yritys on tehnyt päätöksen hakea näkyvyyttä TikTokista, eteen saattaa nousta kysymys: kannattaako brändin tehdä orgaanisia eli ei-maksettuja ja luonnollisia sisältöjä vai maksettua mainontaa. Vastaus kysymykseen riippuu paljolti yrityksen resursseista tuottaa sisältöjä.

Jos TikTokissa haluaa menestyä orgaanisesti, tulee sisältöjä tehdä paljon. Lisäksi sisällöissä täytyy oikeasti olla jokin koukku, joka kiinnostaa kohdeyleisöä.

Mainontaa varten ei ole edes välttämätöntä perustaa omaa yritystiliä, sillä mainoksia voidaan näyttää myös For You -feedissä. Tällöin sen tavoitteena on joko kerryttää pelkkää näkyvyyttä tai saada käyttäjä klikkaamaan itsensä mainostajan sivustolle.

Kun omaa yritystiliä ei ole ylläpidettävänä, ei yrityksen tarvitse myöskään käyttää resursseja mainosmateriaalien lisäksi jatkuvaan orgaaniseen sisällöntuotantoon. Maksetut mainokset ovatkin erityisesti TikTok-mainontaa aloittelevalle yritykselle paljon kustannustehokkaampi ja helpompi vaihtoehto.

Maksetut mainokset ovat etenkin TikTok-mainontaa aloittelevalle yritykselle helpompi ja kustannustehokkaampi vaihtoehto.

Parcerolta mainonta ja sisällöntuotanto

Kun haluat yrityksesi näkyvän TikTokissa, ota meihin yhteyttä ja autamme sinut alkuun. Saat meiltä niin luovat sisällöt kuin mainonnan suunnittelun ja toteutukset.

Meillä olet varma, että mainontasi tai sisältösi ovat aidosti kanavaa ymmärtävien henkilöiden käsissä ja tunnemme palvelun toiminnan. Ota siis yhteyttä ja heittäydy TikTokin maailmaan!

Kiinnostuitko TikTokista?