Parcerossa toteutetaan itseohjautuvan organisaatiomallin perusteita. Etätyöskentely ja joustava työaika eivät ole meille mitään “juttuja”, vaan normaali tapa organisoida työtä. Vapauden veli on vastuu.

Suhtaudumme intohimoisesti kehittämiseen. Edellytämme jokaiselta halua syleillä muutosta, joka alallamme on käynnissä. Jokaisella on valtaa, mutta myös vastuuta kehittää omaa osaamista ja työnkuvaansa. Samoin jokaisella on vastuu kuunnella omia tunteitaan ja tarpeitaan ja kommunikoida niistä. Vastaavasti kunnioitamme muiden toiveita, tunteita ja tarpeita. Pyrimme jakamaan kaiken yrityksen tiedon avoimesti koko henkilöstölle, jotta sen jäsenet voivat tehdä itsenäisiä päätöksiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Pidämme kuukausittain koko yrityksen kesken avoimia keskustelutilaisuuksia, retroja, joissa puhumme kaikista aiheista, jotka ihmisiä askarruttavat, ja teemme selkeitä toimenpide-ehdotuksia asioiden kehittämiseksi. Tällä tavalla haluamme varmistaa, että ihmiset tottuvat ottamaan itse vastuuta aina kehitysideoista kommunikointiin ja niiden parantamiseen. Emme halua luoda purnaamisen, vaan kaizenin kulttuurin.

Meillä on jengissä vain ns. hyviä tyyppejä. Annamme vapautta ja vaadimme itseohjautuvuutta.

Visiomme 2030

Parcero on kulttuurisesti ja teknologisesti orientoituneiden viestinnän huippuasiantuntijoiden ympärille rakennettu monikulttuurinen projektiorganisaatio. Muotoilemme asiakkaamme organisaation brändiorientoituneeksi ja teemme sen brändeistä kulttuurisesti resonoivia ja vuorovaikuttavia.

Parcero on vastuullinen viestijä, joka huomioi kaikissa valinnoissaan eettisen ja ekologisen vastuuunsa ja kohtelee yhteistyökumppaneitaan ja työntekijöitään ystävinä, joita se auttaa intohimoisesti kehittymään. Parcero pyrkii lisäksi auttamaan yhteistyökumppaneitaan sisällyttämään eettisen ja ekologisen vastuullisuuden heidän arvoihinsa, ja tekojen kautta viestimään niistä ulospäin.

Rohkeus

Tarvitsemme rohkeutta haastaaksemme toisiamme ja asiakkaitamme, rikkoaksemme rajoja ja luodaksemme uutta.

Ystävyys

Ystävyys tarkoittaa toisten ihmisten huomioimista kokonaisvaltaisesti ja rakkaudellisesti, mutta myös hyvän ystävän tavoin uskallusta olla eri mieltä.

Jatkuva kehittyminen

Maailman muutos vaatii nykyisin jatkuvaa kykyä kehittyä, ja uuden oppimisen arvostamista. Haluamme toimia näin ollaksemme yhä parempia ihmisiä ja ammattilaisia.

Antti Jokela
ceo, co-founder
antti jokela

 |   |  

Heikki Kyllönen
business dev. director,
co-founder
heikki kyllönen

 |  

creative director,
partner
robert lindell

 |  

Experience Designer, Partner Parcero live
upi itäpelto

Ilkka Kaate
hr manager,
digital marketing specialist
ilkka kaate

 |   |  

Pia Rawlins
project manager
pia rawlins

 |  

Emilia Stenholm
project manager
emilia stenholm

Eva Persson
project coordinator
eva persson

Tommi Salenius
lead digital marketing strategist
tommi salenius

 |   |  

Mikko Vaitti
senior digital marketing planner
mikko vaitti

Mona Markkanen
Senior digital marketing specialist
Mona Markkanen

Eveliina Nygrén
Digital Marketing Planner      Eveliina Nygrén

Emilia Stenholm, Project Manager at Parcero
digital planner
mika nokelainen

Antti Sevänen
lead copywriter
antti sevänen

copywriter
juuso koistinen

Bajan Ahmadi
community manager
bajan ahmadi

lead visual designer
minttu nurminen

 |  

Anna Zhuchkova
visual designer
anna zhuchkova

Matias Halmetoja
visual designer
matias halmetoja

 |  

“Parcero on positiivinen, nälkäinen ja työntekijöidensä kehittymistä ja koko persoonia tukeva työyhteisö.”

ANTTI JOKELACEO, Co-founder

Pidämme vuosittain kaksi isompaa, jo legendaariseen maineeseen kohonnutta tapahtumaa eli Pikkujoulut ja Parceron Kesäpäivät, sekä kaksi pienempää, Talvipäivät ja Syyskauden Kick-Off. Kesäpäivät suuntautuvat yleensä hieman kaukaisempaan kohteeseen, jossa pääsemme rentoutumaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Henkilöstöetuihimme kuuluvat myös laaja työterveydenhuolto ja ePassi, jota voi käyttää liikkumiseen ja kulttuurinnälän tyydyttämiseen. Parceron sisäinen kirjasto, Lynda.com ja Blinkist app auttavat jokaista opiskelussa.  Lisäksi koulutamme henkilöstöämme eri tilaisuuksissa Suomessa ja maailmalla, ja haemme oppeja huippuvalmentajilta avaamaan ajatteluamme ja sparraamaan muutosta. Vuoden 2017 aikana koulutusmatkat ovat suuntautuneet mm. Lissaboniin, Bostoniin, Tallinnaan, Helsinkiin ja Vantaalle.