01.06.2022

Parcero on jälleen yksi Suomen parhaista työpaikoista

Parcero

Great Place To Work, tuo yrityskulttuurin lahjomaton konossööri, laittaa rohkeita ja kehityshaluisia yrityksiä vuosittain suurennuslasin alle. Tutkimukseen osallistuvat työnantajat altistavat itsensä armottomalle henkilöstötutkimukselle, jonka avulla mitataan työntekijäkokemusta.

“Suomen Parhaiden työpaikkojen lista perustuu organisaatioiden työntekijöiden kokemuksiin sekä kolmannen osapuolen auditoimaan kulttuurin analyysiin. Lista on luotettava, ja sijoitus paljon mediahuomiota keräävällä listalla on ansaittava loistavalla työntekijäkokemuksella ja kulttuurilla.”

– Great Place To Work

Great Place To Work

Mikäli GPTW:n henkilöstötutkimus osoittaa, että työntekijät viihtyvät työpaikallaan ja luottavat työnantajaansa, saa yritys Great Place To Work -sertifioinnin. Sertifiointi myönnetään siis ainoastaan organisaatioille, joiden henkilöstö on aidosti tyytyväinen työpaikkaansa. Lisäksi Great Place To Work julkaisee vuosittain listan Suomen Parhaista Työpaikoista kokoluokittain.

Mistä päästäänkin asian ytimeen: GPTW sijoitti Parceron Suomen 15. parhaaksi työpaikaksi vuonna 2022 pienten yritysten kategoriassa! 

Vuonna 2021 saavutimme neljännen sijan Suomen Parhaiden Työpaikkojen mini-kategoriassa, joka tänä vuonna siis sulautui osaksi pieniä yrityksiä. Olemme ylpeitä sijoituksistamme, jotka ovat vaatineet ja vaativat jatkossakin päämäärätietoista työtä. Panostukset näkyvät muun muassa henkilöstön tasaisena kasvuna – viimeisen vuoden aikana Parcero on kasvanut kymmenellä loistavalla työntekijällä. Mutta miten Parcero on päässyt näin pitkälle?

parcero on great place to work

“Johtajuus on lempeyttä, kanssakäymistä, itsensä ohjaamista, kaverin taluttamista pois ikävästä tilanteesta. Se on sydämellistä toimintaa, jonka tavoitteena on terveempi ja lämpöisempi yhteisö, jossa jokaisen on hyvä olla.”

– Parceron Kulttuurikäsikirja

KULTTUURIKÄSIKIRJA KITEYTTÄÄ PARCERON TOIMINTATAVAT

Mitä tapahtuu ihan ensimmäisenä, kun uusi parcero hyppää vahvuuteen? One word: kulttuurikäsikirja. Parceron työntekijän kulttuurikäsikirja postitetaan uuden työntekijän tuliterään sähköpostiosoitteeseen ensimmäisten joukossa. (Itseasiassa sen saa moni hakija jo työpaikkahaastatteluiden yhteydessä tutustuttavakseen.)

Kulttuurikäsikirja on 27-sivuinen digipläjäys täyttä asiaa. Se on jokaisen parceron opas, joka kiteyttää toimintatapamme. Kulttuurikäsikirjamme (jonka muuten löydät täältä) koostuu:

  • Parceron manifestista,
  • arvoista,
  • työskentelyperiaatteista,
  • johtajuudesta ja itseohjautuvuudesta 
  • sekä siitä, mitä tapahtuu jos työsuhde päättyy.

Kulttuurikäsikirja kokoaa yksiin virtuaalikansiin kaiken olennaisen: mitä itseohjautuvuus tarkoittaa käytännössä, miten Parceron arvot näkyvät yrityksen arjessa ja millaiset työskentelyperiaatteet putiikissamme vallitsee.

gptw

Suomalaisen työelämän tila on huolestuttava 

Luottamukseen perustuvan yrityskulttuurin rakentamisessa korostuu Great Place To Workin mukaan kolme asiaa: arvot, johtamisen vaikuttavuus ja inhimillisen potentiaalin maksimointi. GPTW:n ja Duunitorin yhteistyössä toteuttaman Suomalaisen työelämän tila -tutkimuksen mukaan alle puolet suomalaisista pitää työpaikkaansa hyvänä.

Great Place To Workin mukaan vain 4/10 työntekijästä kokee työpaikkansa hyväksi. Sen sijaan Parhaissa Työpaikoissa jopa 9/10 työntekijästä kokee monen asian, kuten hyvän viestinnän, osallistamisen ja kehittymismahdollisuuksien todeksi omalla työpaikallaan. Kuva suomalaisen työelämän todellisuudesta on siis aika karu.

Tutkimuksessa esiin nousivat muun muassa vastaajien kokemukset kunnioituksen ja arvostuksen puutteesta sekä tuntemus, ettei työntekijä tule työpaikallaan kuulluksi tai saa vaikuttaa työhönsä liittyviin asioihin. Mennyt pandemia ja sen mukanaan tuomat muutokset ovat varmasti vaikuttaneet, mutta eivät käy selitykseksi surkeille tutkimustuloksille.

Parcero on mukana kehittämässä suomalaista työelämää

Parceron arvot – rohkeus, rehellisyys, empaattisuus ja jatkuva kehittyminen – eivät ole vain sanoja pölyttyneessä tiedostossa, jota ei ole päivitetty liiketoimintasuunnitelman laatimisen jälkeen. 

Kiinnostuitko?