10.06.2022

Maailman paras rekrytointi: Parcero

Parcero

Millaista on hyvä rekrytointi? Sellaista, jossa et ole vain hakunumero muiden joukossa. Sellaista,  jossa koet tulleesi arvostetuksi ja kohdatuksi työnhakijana ja ihmisenä. Prosessin aikana tiedät tasan tarkkaan missä mennään, ja voit olla varma siitä, että saat tiedon päätöksestä, niin hyvässä kuin pahassakin. Ja prosessi ei kestä viikkoja ja kuukausia, vaan on sopivan lyhyt ja ytimekäs. Seuraavassa kerronkin maailman parhaasta rekrytoinnista Parcerolla.

Sunnuntai: Työhakemus

Huomasin varsin myöhään keväällä Parceron ilmoituksen projektiharkkaripaikasta. Hakuaikaa oli jäljellä enää pari päivää, ja hetken jo mietinkin, että kannattaako edes yrittää – ehdinkö tekemään perusteellisen ja tarpeeksi hyvän hakemuksen näin lyhyessä ajassa? Avasin epäilyksistä huolimatta läppärin ja kirjoitin hakemuksen, vaikka viikon tunnit alkoivatkin lyödä jo viimeisiään ja aikaraja lähestyi.

Sunnuntaina myöhään illalla laitoin hakemuksen liikkeelle, ja kirjaimellisesti seuraavana päivänä, alle 12 tuntia hakemuksen jättämisen jälkeen sain soiton haastatteluun: ”Pääsetkö etähaastatteluun keskiviikkona?”

Nopeaakin nopeampaa reagointia hakemukseeni, pakko sanoa. Työnhakijan kannalta mahtavaa saada tieto niin pikaisesti, kun ei tarvitse viettää aikaa odottaen ja pohtien, tuleeko soittoa vai ei.

Keskiviikko: Työhaastattelu

Keskiviikko saapui, ja kuten haastatteluihin kuuluu, jännitti tietenkin. Mukavaa kuitenkin, ettei valmistautumiseen ollut liikaa aikaa: parissa päivässä ehtii miettiä vahvuuksiaan läpi, muttei ehdi murehtia liikaa, onnistuuko vai eikö onnistu.

Parceron haastattelijat tekivät tunnin keskustelusta miellyttävän kokemuksen, josta jäi hyvä maku suuhun. Painotan sanaa keskustelu: haastattelu ei todella tuntunut painostavalta grilliltä, kuten toisinaan työhaastatteluissa tuntuu, vaan kaikki olivat samalla puolella ja puhalsivat yhteen hiileen.

Haastattelijat lupasivat palata asiaan viimeistään seuraavalla viikolla. Tästäkin jäi mukava olo. Hienoa, että kerrotaan suoraan, milloin alkaa tapahtua!

Kaisla Honkaniemi ja Saara Laine
Kaisla Honkaniemi ja Saara Laine

Perjantai: Soitto päätöksestä

Perjantaina olin matkalla viikonloppureissulle ja jostakin tuli pieni kutina, että ehkäpä saisin tietää päätöksestä jo tänään. Kutina osui oikeaan – soitto tuli lentokentällä ja ilokseni sainkin myönteisen vastauksen. Olipa mahtava alku reissulle!

Itselläni koko hakuprosessi ilmoituksen lukemisesta aina päätökseen asti oli ohi alle viikossa. Uskomattoman ripeää toimintaa, työnhakijan (ja varmasti työnantajankin) kannalta todella loistava prosessi. Ei ylimääräistä stressiä tai pohtimista erinäisistä seikoista, vaan tehokkaasti itse asiaan.

Vaikka päätös olisikin ollut kielteinen kannaltani, uskon, että olisin kuitenkin ollut pettymyksen jälkeen iloinen kokemuksesta. Harvoin pääsee osaksi näin joutuisaa prosessia! Parceron ammattimainen ote ja inhimillinen lähestyminen työnhakijoita kohtaan osoittaa, kuinka ainutlaatuisesta työyhteisöstä ja ihmisistä sen sisällä onkaan kyse.

Saara Laine, projektipäällikköharjoittelija, Parcero

Kiinnostuitko?