Linkedin-mainonta

LinkedIn-mainonnalla tavoitat B2B-kohderyhmän ja asiantuntijat

LinkedIn-mainonta on yksi B2B-markkinoijan tärkeimmistä markkinoinnin kanavista. Mainonnan teho LinkedIn:ssa perustuu kohdeyleisön tarkkaan kohdentamiseen.

LinkedIn on työelämään keskittynyt sosiaalisen median kanava. Muihin sosiaalisen median kanaviin verrattuna se onkin ehdoton ykkönen B2B-markkinoinnin ratkaisuissa ja yleisön tavoittamisessa.

LinkedInissä yleisö on valmiiksi oikealla taajuudella kuluttamaan työhön, uraan, bisnekseen tai opiskeluun liittyvää sisältöä. B2B-painotteisessa sosiaalisen median kanavassa käyttäjät hakevat tietoa toimialastaan, oppivat uusia taitoja ja – ehkäpä tärkeimpänä – hakevat asiantuntijoiden neuvoja ja käyvät työelämää rikastavaa keskustelua.

Mainostajalle LinkedIn tarjoaa myös ainutlaatuiset mahdollisuudet eri mainosmuotoihin ja kohdennuskriteereihin. LinkedIn-mainontaa voi toteuttaa monella erilaisella tavalla niin, että kaikki ostopolun vaiheet ja tavoitteet saavat niitä parhaiten tukevat mainokset.

linkedin sovellus

LinkedIn-mainonnan kohdentaminen

LinkedIn-mainonta tarjoaa tarkemmat kohdennusmahdollisuudet kuin mikään muu sosiaalisen median kanava. Kohdentaminen alustalla onnistuu hyvin moninaisin kriteerein, ja alle olemmekin listanneet vain pienen osan näistä mahdollisuuksista.

• Työnkuva ja titteli
• Osaaminen
• Yritys ja yrityskoko
• Työkokemus
• Verkosto
• Ryhmät

LinkedIn-mainosmuodot

Sponsored Content

Sponsoroidut sisällöt ovat maksetulla mainonnalla nostettuja sisältöjä käyttäjien uutisvirrassa. Julkaisut nostetaan mainontaan joko yritysprofiilin julkaisuista tai kohdennetaan vain tietylle kohderyhmälle, ja niissä voidaan hyödyntää kuvaa, videota tai karusellia. Sponsored content -mainokset eivät juurikaan eroa orgaanisista julkaisuista, ja ne sopivat jokaisen ostopolun eri vaiheisiin.

Message ad (ent. InMail)

Suoraviestit ovat sähköpostia muistuttavia viestejä, joita voidaan lähettää käyttäjän LinkedIn-postilaatikkoon. LinkedInin message ad on loistava mainos, jos tarkoituksena on generoida liidejä tai kutsua käyttäjiä muun muassa tapahtumiin.

Liidilomake
(lead gen form)

LinkedInin liidimainonnan liidilomakkeella muutat sisältömainoksesi liideiksi. Mainosmuoto sopii hyvin esimerkiksi tapahtumailmoittautumisiin sekä esitteiden ja lomakkeiden latauksiin, joita vastaan käyttäjä antaa lomakkeen kautta yhteystietonsa.

Bannerimainonta

LinkedInissä on mahdollista toteuttaa myös bannerimainontaa yrityksen brändin ja tunnettuuden rakentamiseen. Mainontaa on mahdollista toteuttaa ohjelmallisen ostamisen kautta muun muassa Adform-työkalua hyödyntäen. LinkedInin bannerimainonta sopiikin parhaiten esimerkiksi uudelleenmarkkinointiyleisön kohdentamiseen.

Kiinnostuitko LinkedIn-mainonnasta?