Asiakas

Kesko

Tehtävä

Konsepti- ja kampanjasuunnittelu, sisällöntuotanto

Kanavat

Digitaalinen media
Sosiaalinen media
Print

Vuoden Mainos -shortlist: Paras Tulos 2018

Tuloksena oli varsin menestyksekäs vuosi opiskelijan K-Plussa -ohjelmalle

Kanta-asiakkuusohjelmien ongelma kautta linjan on nuorison heikko mielenkiinto niitä kohtaan — he eivät koe pienillä ostoksillaan olevan mitään vaivannäön arvoista palkintoa.

Parcero loi K-Plussalle konseptin, jossa viesti oli selvä — säästät kaupunkiloman, kenkien tai iPadin verran rahaa kun keskität Plussaan. Verhoilimme viestin nuorten keskuudessa olevaan “nopean happoiseen” huumoriin.

Tulokset

Tuloksena oli varsin menestyksekäs vuosi opiskelijan K-Plussa -ohjelmalle. Nuorissa herätettiin heti kiinnostusta ja kampanja levisi sosiaalisessa mediassa tehokkaasti. Vaikka päätavoitteena oli saada opiskelijoita liittymään ohjelmaan, myös vuorovaikutuksen määrä oli äärimmäisen korkea.

Kampanja näkyi jopa 700 000 nuorelle ja ohjelmaan liittyi tuhansia opiskelijoita. Opiskelijan K-Plussa -ohjelmaan kuuluvilla talouksilla K-ryhmän osuus talouden päivittäistavaralompakosta (nk. PT-Share-of-Walletista) on kasvanut voimakkaammin kuin ohjelmaan kuulumattomilla verrokkitalouksilla.

Luova ratkaisu

Toteutuksen lähtökohtana oli rohkeus. Meidän piti uskaltaa heittäytyä opiskelijoiden elämään ja olla mukana heidän keskusteluissaan ja jutuissaan. Meidän piti saada ihmiset nauramaan – huumori on yhtä tärkeää kuin rohkeus. Halusimme luoda hauskaa ja aitoa sisältöä, joka sopii opiskelijoille. On tärkeä ymmärtää, mitä he seuraavat, tekevät ja mistä he pitävät. Virittäydyimme kohderyhmän kanssa samalle aaltopituudelle.

Lähestymistapamme oli surrealistinen: kaikki oli hieman yliammuttua.

Loimme konseptin jossa viesti oli selvä — säästät kaupunkiloman, kenkien tai iPadin verran rahaa kun keskität Plussaan. Verhoilimme viestin nuorten keskuudessa olevaan “nopean happoiseen” huumoriin.

Videosarjan protagonistina toimi hahmo, joka ammentaa ulosantinsa ja habituksensa 70-luvun tsekkoslovakialaisista visailuohjelmista. Ominaista hänen toiminnalleen on yli-innokas puhe ja kiusallisen kömpelö liikkuminen. Hänellä on paras mahdollinen diili opiskelijalle: keskittämällä ja höyläämällä on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan.