Tupla

TUPLA STASH 2021

Asiakas

Cloetta

Kanavat

Instagram
TikTok
YouTube
Vaikuttajat

Lähtökohta

Suklaapatukoiden markkinajohtaja Tupla haluaa vahvistaa positiotaan seikkailullisena brändinä. Hyödyntämällä sosiaalista mediaa monipuolisesti, Tupla osallistaa seikkailunnälkäiset patukkafanit ympäri Suomen ja mahdollistaa heille unohtumattomia kokemuksia brändin parissa kotipaikkakunnasta riippumatta – vapauttamalla heidän sisäisen seikkailijan.

Strategia

Sosiaalinen media on nykyään paljon enemmän kuin vain sisällöntuotantoa. Tuplan haasteena on löytää keinot pääkohderyhmän, Z-sukupolven, sitouttamiseen ja brändin parissa viihtymiseen. Tuottamalla monipuolista sisältöä sekä luomalla vuorovaikutusta ja uniikkeja brändikokemuksia, tuomme nuoren kohderyhmän lähemmäs Tuplan brändiä.

Sosiaalisen median pääkanavamme on Instagram, jossa aloimme vahvistamaan Tuplan seikkailullista mielikuvaa ja tukemaan jatkuvaa kommunikaatiota Tupla Stash -konseptin avulla. Seikkailullisella konseptilla kiteytimme rohkean Hungry for Adventure -asenteen, luoden samalla brändin ja kohderyhmän välille monta merkittävää kosketuspintaa erilaisten aktivointien, vaikuttajien ja nuorille suunniteltujen Tupla-oheistuotteiden avulla.

ratkaisu: Tupla Stash

Tupla Stash on viihteellinen ja aktivoiva konsepti, joka konkretisoi Tuplan seikkailullisuuden ja saa nuoret liikkeelle. Halusimme luoda konseptin, joka mahdollistaa kohderyhmälle tärkeitä, aitoja kokemuksia sekä tarjoaa seikkailuja, joihin on mahdollista osallistua kotipaikkakunnasta riippumatta.

Rakensimme visuaalisen hybridi-kokonaisuuden, joka sisälsi fyysisiä kaupunkiseikkailuja ympäri Suomen sekä virtuaalisia seikkailuja Instagramissa. Seikkailuissa osallistujien tuli löytää kaupunkiin kätketty Tupla Stash -boksi koordinaattien avulla tai ratkaista Instagram-postauksen virtuaalinen arvoitus.

Seikkailuun tuotiin lisää kiinnostavuutta vaikuttajien sekä huikeiden palkintojen avulla, kuten Tuplan limited edition retrosukilla ja huppareilla. Kampanjassa yhteisömanagerin vuorovaikuttava rooli oli suuri, sillä reaaliaikainen kommunikointi ja tilannepäivitykset olivat seikkailujen kannalta tärkeitä. Kampanja kesti neljä kuukautta.

Hype

Hypen luominen ennen seikkailuja oli tärkeää, sillä halusimme ohjata kuluttajat seuraamaan Tuplan Instagram-tiliä. Ensimmäiselle seikkailulle haimme näkyvyyttä lanseeraamalla kesäaikana Winter-uutuuspatukan.

Vaikuttajat

Valitsimme kampanjaan Tuplan kohderyhmää kiinnostavia nuoria vaikuttajia, joilla oli tärkeä rooli kaupunkiseikkailun toteutuksessa. Vaikuttajien tehtävänä oli lisätä kampanjan näkyvyyttä, osallistaa omat seuraajansa sekä järjestää kaupunkiseikkailu ja päivittää tapahtumaa reaaliajassa Instagram Storiesiin.

Fyysiset kaupunki-
seikkailut

Ennen jokaista fyysistä Tupla Stashia, kerroimme Storiesissa tulevasta seikkailusta. Kun seikkailu alkoi, julkaisimme kätkön sijainnista vihjekuvan koordinaatteineen, jaoimme vaikuttajan tunnelmia paikan päältä ja julkaisimme voittajan. Sisältö oli pääasiassa orgaanista, jonka vuoksi kuluttajien kannatti seurata Tuplan tiliä.

Virtuaaliset seikkailut

Virtuaalisia sisältöjä oli erilaiset ratkaistavat mysteerit ja arvoitukset, ja ne julkaistiin pääasiassa orgaanisesti feedillä. Oikean vastauksen kommentoijilla oli mahdollisuus voittaa palkintoja.

Tupla-merch ja palkinnot

Katutyyliin sopivaa Tupla-merchiä hyödynnettiin vaikuttajayhteistöissä ja kuluttajapalkinnoissa. Voittajille jaettiin suositun Tupla-merchin lisäksi ikonisia Tupla-patukoita sekä muita ajanmukaisia palkintoja. Kesän tuotelanseerauksessa voittajilla oli myös mahdollisuus maistaa uutuuspatukkaa ensimmäisten joukossa.

Vuoden loppuhuipennus: The Ultimate Adventure

Huikeiden seikkailujen jälkeen halusimme yllättää seuraajat vielä yhdellä intensiivisellä seikkailulla, joka huipentui 14.10. National Day Of Adventure -päivään. The Ultimate Adventure oli visuaalinen ja arvoituksellinen kokonaisuus, sillä lopullinen seikkailu käytiin Tuplan Instagram-gridille rakentuvalla kartalla. 

Seuraajat pystyivät osallistumaan Ultimate Adventuren yksittäisiin seikkailuihin kuten Tupla Stashissa, mutta loppuhuipennuksen ja pääpalkinnon voittaminen vaati kartan lukemista sekä jokaisen arvoituksen ratkaisemista. Arvoitusten vastauksista muodostui lopuksi legendaarinen Tupla Maxin viivakoodi.

Kampanjassa on otettu huomioon korona-ajan tuomat haasteet – virtuaalisten Stashien kautta onnistuttiin tavoitteessa saada entistä enemmän nuorta kohderyhmää brändin pariin, vaikka fyysisten tapahtumien järjestäminen oli rajoitettua. Parcerolla on loistava ymmärrys somekanavien erityispiirteistä ja nuoren kohdeyleisön mielenmaisemasta, ja siitä miten jopa ikoninen brändi saadaan heille mielenkiintoiseksi. Kuluttajilta tulleet positiiviset yksityisviestit ovat osoitus siitä, että brändi koetaan mielenkiintoisena ja lähestyttävänä. Toimiston vahvuuksiin lukeutuu niin luovuus kuin erinomainen toteutus.

Niina Lammila, Terhi Halsvaha

Cloetta

Tulokset

Tupla Stash -kampanja toteutettiin pääasiassa Instagramissa orgaanisesti, ja kampanjalle haettiin mainonnan avulla näkyvyyttä Instagramin lisäksi myös YouTubessa sekä TikTokissa. Mainonnan tavoitteena olivat tietoisuus ja sitoutuneisuus. Kohderyhmäksi määritettiin 15–45-vuotiaat, joista tavoitettiin parhaimmillaan 90 %.

Tavoitteletko parempia tuloksia?